tiistai 1. maaliskuuta 2011

Agility 5/9

Eilinen agility meni aivan mahtavasti! Ei tietoakaan siitä rähjäävästä koirasta mikä oli mukana viime viikolla.

Jännitin niii paljon eilistä, että oli jo ihan vatsakin kipeä, kun pelkäsin, että treenit menisivät taas täysin pipariksi ei saataisi tehtyä oikein mitään. Ehdittiin kävellä pieni lenkki ennen sisälle menoa ja jo se enteili hyvää loppuiltaa. Ohitimme nimittäin kurssilaisiamme ja pääsin Mannan kanssa 3. koirakon ohi ilman haukkumista. :)

Sama meno jatkui hallilla. Mannan keskittyminen oli täysin mussa koko ajan eikä yrittänyt yhtään ärjyä niin Savu mudille, kuin muillekaan kurssikavereille. Jes, jes, jes. Taisi se lauantainen treeni Savun kanssa selkeästi vaikuttaa!

Aiheina eilen oli kepit ja pöytä. Meidän ryhmämme aloitti pöydän sillä välin, kun toinen ryhmä teki ensin keppejä. Pöytä oli meille ihan helpponakki. Se pitää vain muistaa, että Mannakin tuppaa hyppäämään pöydälle niin vauhdilla, että muistaa hieman hidastaa sitä, jotta koko koira ei luisu pöydän ohitse.

Itsenäisinä esteinä oli kaikki muut aiemmin tekemämme esteet paitsi puomi. Saatiin mennä siis niin pussia, pituutta, putkea, muuria sekä perus esteitä mielemme mikaan erilaisina sarjoina. Manna kuli hienosti mun vierellä vapaana, kun mentiin esteeltä toisella ja meininki oli muutenkin todella rento.

Meidän ryhmästä me aloitettiin Mannan kanssa kujakepeillä Anne ohjauksessa. Lisätukena oli kujissa vielä verkot. Manna oivalsi kujakepit heti ja hurjaa vauhtia kiisi kohti namialustaa hakemaan palkkiotaan. :) Sivulla oli myös kahdet puolikkaat kepit, joissa pari ensimmäistä väliä oli verkotettu niin, että näissä saisi treenailla sitten kepeille lähetystä.

Itsenäisiä puolikkaita keppejä tehdessämme taisi Manna jo olla väsynyt, kun ei jaksanut keskittyä mun epämääräisiin ojeistuksiin vaan pyrki namialustalle sieltä mistä tie oli suorin, huolimatta siitä osuiko matkan varrelle lainkaan keppejä. :D

Toisen ryhmän vetäjä vielä mittasi Manna omalla mitallaan, jossa oli vatupassi samassa, joten tiesi milloin mitta on varmasti suorassa. Sai Mannasta selvästi minin, joten kahden viikon päästä lähdetään vielä hakemaan TSAU:n kisoista tuomarilta virallista mittaustulosta.

 


Tytöille olen koittanut opettaa kurrea ja Nemi sen tuntuukin jo aika hyvin hokaavan. Taitaa olla pennulla parempi tasapaino kuin isosiskollaan. :) Tähän vielä hieman reilu 6kk video Nemistä missä hän esittelee temppujaan.

Näihin videokuviin ja tunnelmiin. Tassutiimi kuittaa tältäerää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Olen jo pitkän aikaa lukenut hienoa blogiasi ja pidän todella siitä! Ihania nämä koirasi! Aivan luvattoman ihania tapauksia! (:

Itsekkin olen jo hetken aikaa miettinyt sheltin ostoa, ja mietinkin että osaisitko suositella kasvattajaa jolta saisi hyviä pentuja?

Hyviä kevään jatkoja kaikille ja menestystä koirille! (:

-Erika kirjoitti...

Kiva kuulla, että olet pitänyt blogistani, vaikka en ehkä maailman selkein kirjoittaja olekaan. :) Joten hyvä, jos siitä on iloa jollekulle muullekin.

Sheltti on kyllä mahtava rotu ja kaikki tuntemani rodut ovat olleet täysin omisa yksilöitään.

Ellet jo ole lukenut www.koirat.com sivuilla keskusteluissa shetlanninlammskoirien palstaa suositteleen lukaisemaan sitäkin. Siellä on aktiivinen shelttiyhteisö, jossa aika ajoin myös kysellään rodusta ja pentujen hankkimisesta.

On puitu mm. myös sitä haluaako koiran kanssa harrastaa ensisijaisesti esim. agility, tokoa tai näyttelyissä käymistä. Tällöin voi olla aiheellista valikoida kasvattaja sen mukaan. :)

Jos laitat minulle sähköpostiosoitteesi voin laittaa sinulle tarkemmin viestiä kasvattajista. :) t. Erika