tiistai 22. maaliskuuta 2011

Koirien geenitutkimukset; hammaspuutokset Hannes Lohen tutkimus

Koirageenit.fi sivulta lainaten:

"Tervetuloa tutustumaan Helsingin yliopistossa ja Folkhälsanilla tehtävään koirien geenitutkimukseen. Koirien perimä kartoitettiin muutama vuosi sitten ja sen myötä on avautunut huikeat mahdollisuudet eri rotujen perinnöllisten sairauksien, rakenteen, värin, koon ja erilaisten käyttäytymispiirteiden geenitaustojen selvittämiseen."

He pyrkivät löytämään geeniyhteyden mm. shetlanninlammaskoirilla tavattuihin hammaspuutoksiin. Kuulin tästä tutkimuksesta tutultani ja hän tiesikin neuvoa, että nyt olisi Turussa mahdollista otattaa ilmainen verinäyte tähän tutkimukseen ja edesauttaa sitä, että jonain päivänä on geenitesti millä voidaan tutkia kantaako koira perimässä hammaspuutoksia aiheuttavaa geeniä ja tietäisimme tarkemmin kuinka se periytyy koiralta toiselle.

Ilmaisen näytteenoton järjestää Pieneläin Klinikka Tuhatjalka

Nyt kaikki laittamaan kortenta kekoon yhteisen hyvän puolesta!


Ilmainen näytteenotto tilaisuus Turussa torstaina 24.3.2011

Lisätietoa Koirangeenit.fi sivuilta!!

Minä ainakin laitan korteni kekoon ja käyn antamassa molemmilta koiriltani näytteen. Tietoja voi täydentää myöhemmin koirageeni.fi sivuston kautta.

4 kommenttia:

marjo kirjoitti...

Kiitti vinkistä! Täytyykin seurailla, jos joskus olis lähiseudulla joukkotilaisuus näytteenotoista.. Varsinkin kun Fionalla noita hammasongelmia olis tarjolla.

-Erika kirjoitti...

Ole hyvä vain! Meidän Mannalta puuttuu 5 hammasta ja Nemiltäkin jokunen. Joten haluan ehdottomasti olla tukemassa projektia, jossa näiden puutosten geeniperät koitetaan selvittää.

Pirkko kirjoitti...

No tohon ois voinu Robininkin kans mennä, mut nyt on jo myöhäistä ja sitä on kyl niinpal pistelty et voi ol hyväkin et en aiemmin huomannu...
Mut varmaan ihan hyvä tutkimis ja antaa tietoo tuleville! Mä muuten luulin et Nemilt puuttuu ne 5...

-Erika kirjoitti...

NemiltäKIN puuttuu ne 5... :( Elättelen vielä mahdollisesti turhia toiveita, että niitä vielä jostain tupsahtaisi.