sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Onnistunut kohtaaminen

Sovimme alku viikosta Savun omistajan kanssa, että näkisimme loppuviikosta ja koittaisimme saada jonkin näöistä yhteisymmärrystä Mannan ja Savun välille (aiemmassa tekstissäni siis kerroin, kuinka Manna ei voinut sietää tämän pienen mudin läsnäoloa agility harjoituksissa).

Anni ehdotti, että voisimme laittaa koirat liinoihin ja ottaa mukaan back-up ihmisen, jotka liinoja sitten pitävät ja saavat tarpeentullen pelastettua tilanteen jos jompi kumpi koirista lähtee hyökkimään holtittomasti. Hänen miehensä lupautui tulemaan mukaan ja itse pyysin Tarua, koska hänellä on kokemusta jääräpäisestä koirasta enemmän kuin mulla niin uskoin hänen olevan;

a) kiinnostunut
b) koulutuksesta jotain

tietävä henkilö enkä ollut väärässä! Kiitos kun tulit mukaan Taru jelppimään!! :)

Loppu viikon siinä sitten jännitti, että mitenköhän mahtaa mennä, kun Manna oli hallillakin niin kauhea eikä odotuksekset totta puhuakseni kovin korkealla olleetkaan.

Eilen sitten nähtiin ja molemmat koirat olivat liinassa. Manna alkoi ensin taas tapansa mukaan puhista ja haukkua Savua, mutta sitten Taru neuvoi, että mun kannattaisi yrittää laumasta pois sulkemista. Eli kun Manna aloi haukkua Savua ärähdin ja ajoin Mannan pois enkä antanut sen tulla heti takaisin. Tämä aiheuttaa sen, että koira nöyrtyy, tottelee ja on kiinnostunut siitä mitä omistaja tekee.

Tuloksia näkyi heti, kun muutaman kerran ajoin Mannan pois kun alkoi haukkua. Tuli kauniisti luokse ja lopulta päästiin ihan Savun viereen. Syötin herkkuja ja kehuin. Käveltiin läheltä ohi yms. Olin niin onnellinen!! <3 Manna meni niin hienosti.

Lopuksi lähdettiin vielä kiertämään yliopisto rakennusta ensin niin, että mentiin Mannan kanssa edellä ja Savu tuli heti perässä. Yht'äkkiä Manna sai itsensä irti liinasta ja säntäsi taakse Savun kimppuun, mutta omistajat olivat kärppänä ja ajoivat Mannan pois ja samoin tein minä (vaikka taru ohjeistikin ottamaan Mannan kiinni, mutta en mä siinä sitä enää muistanut :D). Loppu kierros sujui taas ilman ongelmia ja eksyi siihen kiepillä yksi buldoggi minkä ohi myös päästiin ilman ongelmia.

Jäi kyllä todella hyvä fiilis tosta jälleen näkemisestä. Pitää vaan toivoa, että sillä olisi positiivinen vaikutus huomisiin treeneihin ja jatkossakin. Ja yhdessä sovittiinkin, että jos jomman kumman koira pääsee hallilla hyökkimään saa sen reilusti ajaa pois ja koitetaan olla vähän toisella puolen aluetta, kun suoritellaan esteitä.

Juteltiin myös siitä, että meidän pitäisi sopia ryhmäläisten kanssa miten noita omatoimijuttuja tehdään, että kaikki saisi tehdä tasapuolisesti. :)

Oli kyllä niin hyvä mieli, kun Manna vastasi tuohon koulutukseen noin hyvin. En mä itse tollaista olisi osannut tehdä. :)

Manna-Savu treffien jälkeen käytiin hakemassa Tarun pojat ja Nemi mukaan ja lähdettiin vielä pienelle metsälenkille ennen kuin aurinko laski. Uskollinen kamerain oli mukana, mutta valitettavasti suurin osa kuvista oli epätarkkoja, joitain kuiten sain onnistumaan.
Kovu ihmettelee katkennutta männyn oksaa
 Tänään oli jälleen Nemin pentukurssi ja paikalla olisiin vain 3 koiraa, joten päivän tehtävä lista saatiin tehtyä nopeasti. Aiheina olivat maahan-käsky, luoksepäästävyys, luoksetulo, leikki+putki, kontakti häiriössä.
Komea kuva komiasta pojasta. :)

Maahan käsky meillä osataankin jo aika mallikkaasti. Lisävinkkiä saatiin palkkaamis paikkaan ja muistutettiin vapautus käskyn tärkeydestä mikä aia meinaa unohtua! Luoksepäästävyydessä Nemi hieman jännitti, kun Tuija tuli lähelle rapsuttelemaan, mutta keskittyminen pysyi kuitenkin mussa ja nameissa.

"Ai täälläkö niitä herkkuja oli?"
Luoksetulo otettiin tänään ilman liinaa. Tuija tarjosi Nemille herkkuja ja itse menin vähän matkan päähän. Jonkin aikaa kesti ennen kuin sain Nemin huomion pois Tuijan nameista, mutta sitten sieltä tultiinkin jo reippaasti luokse. Toisella yrittämällä Nemi meinasi lähteä kesken matkan takaisin herkkujen luo, mutta tuli kuitenkin luokse lopulta... Tosin mun herkut syötyään ampaisi samantien takaisin kouluttajan luo. :D On siinäkin koira, kuka tahansa saisi sen varastaa kunhan on herkkuja matkassa.


Lisää kuvateksti
Kontakti pysyi häiriössä hienosti samalla, kun kouluttaja kierteli ympärillä ja putki olikin sitten vanha juttu ,vaikka se ensin hieman jänskätti, kun oli erilainen. Kaikenkaikkiaan onnistunut pentukerta. Kotiin tultua napattiin vielä Manna mukaan ja lähdettiin kävelemään hieman pidempi iltalenkki ja nauttimaan keväisemmästä säästä.

Ei kommentteja: