tiistai 8. helmikuuta 2011

Agility 2/9

Eilen oltiin taas agiliitelemässä hallilla. Tämän kerran aiheina olivat:
-pussi
-pituus
-muuri

Näiden lisäksi sai omatoimisesti kerrata hyppyjä ja putkea odotusajalla.

Alkutunnista Manna otti jälleen hienosti kontaktia ja toimi hyvin radalla. Aloitimme ensimmäisenä koirakkona pituus sekä muuri esteestä. Molemmat sujuivat meiltä todella hienosti. Kuten myös näiden molempien hyppyjen yhdistäminen sarjaksi. Pituutta mentiin kahdella palikalla. Anne kysyikin onko Manna mitattu, kun mietti lisääkö palikoita, mutta tuumi sitten tytön menevän miniksi niin jatkettiin tuolla kahdella palikalla muutama toisto.

Ohjeita sain taas myös käsiapuihin, että niitä käsiä ei tarvitse viuhtoa ja heittää ympäriinsä vaan hillitympikin käsimerkki riittää, jotta koira ei lähde ihan mihin sattuu. :D

Väliajalla tein putkea + hyppy yhdistelmään targetin avulla. Näin pystyin itsekin keskittymään ohjaamiseen ja mihin niitä käsiä viskon. Otin kutsulla ja lähettämisellä tätä yhdistelmää.

Sitten tulikin vuoromme mennä pussi esteellä. Kouluttaja piti ensin pussin suuta auki läpi mentäessä ja hiljalleen alkoi laskea sitä. Jonkin verran pussia arasteltiin, vaikka se kesällä olikin mennyt kuin vettä vaan, mutta saimme kuitenkin muutaman onnistuneen toiston.

Tässä välissä tehtiin taas omatoimisesti hyppyjä ja jälleen huomasi tunnin lähestyessä loppua, että Manna alkoi väsymään ja reagoimaan herkemmin muihin koiriin. Keksi myös jälleen alkaa haukkua ryhmämme mustia koiria. Teki ko. koira jotain tai ei. Eikä asiaa varmastikaan auttanut se, että muutaman kerran Manna pääsi karkuun rähjäämään toiselle koiralle.

Taisivat muut mielessään miettiä, että pitäisi tuon karkailevan räksyttävän hurttansa kiinni! Koska tiedän, että ei ole koskaan hyvästä, että koira pääsee vapaana hyökkimään toisen lähelle, vaikka ei muuta tekisikään kuin haukkuisi. Ensi kerralla liimaan hihnan käteeni.

Viimeisenä mentiin vielä ohjatusta hyppy+putki yhdistelmää. Manna on hyvin putkivetoinen ja hakeutui sinne hienosti. Tästä innostuneena kouluttaja pyysikin mua mielenkiinnosta kokeilemaan saisinko Mannan lähetettyä hypyltä suoraan itsenäisesti eteen putkeen ja onnistuihan se!! Emäntäkin ilostui niin, että lensi ihan pehvalleen. Vitsi tuo koira juoksee kovaa putkee siinä saa täysillä pinkoa, että on samaan aikaan putken toisessa päässä.

Tunnin loputtua pyysin vielä Annea mittaamaan Mannan, koska hallilla oli mitta- tosin aika heppoinen malli. Mannaa jännitti mittaus ja painautui mua vasten, kun koitettiin mitata. Ensin Anne totesi, että ei tästä kyllä miniä tule, kun laittoi ensi mitan takaosan päälle, mutta säkä on kuitenkin sen verta alempana huonosta mitattavasta huolimatta, että totesi kuitenkin lopulta, että kyllä Mannasta minin saa. Treenaa vain mittausta, jotta ei jännittäisi niin paljon ja käy ennen omia virallisia mittauttamassa niin ei sitten tarvitse jännittää tosi paikan tullen, että mihin luokkaan ilmoittaa. Mutta rajatapaus se on.

2 kommenttia:

Kaisa & Primo kirjoitti...

Kyllähän nuo koiruudet aina välillä päättää käydä moikkailemassa muita... tai ainakin kovasti yrittävät. Primokin kovasti yritti eilen, ja viikko sitten pääsikin muiden luo. Ei sille aina oikein voi mitään, kun on paljon koiria ja tilaa rajoitetusti, ja jos yhtäkkiä koira nyppäisee hihnasta. Ja sun koira ei kuitenkaan ole mikään pelottava peto... ;)

-Erika kirjoitti...

Ei onneksi. On itse vaan epävarma ja menee sitten räkyttämään muille. :)

Mitäs Primo on tykännyt agilitystä. En ole ehtinyt seurata, vaikka samassa hallissa ollaan. :D

Mä tässä nyt arvuuttelen koska Mannalla mahtaa alkaa juoksut. onneksi on sitten korvaavia kertoja.