torstai 16. joulukuuta 2010

Pomppa on PoP

Olen metsästänyt koirille lämpimiä takkeja tulevaa agilityuraakin silmällä pitäen, koska halleissa on usein odottelua ja taas odottelua kunnes pääsee omalla vuorollaan kiitämään yli esteiden. Hyvä olisi olla lämmin lihaksia suojaava puku.

Aikaisempaa kokemusta löytyy Hurtta malliston sadetakista minkä Mannalle olen ostanut. Joten luonnollisesti ensimmäinen ajatus oli, että hankkisin molemmille Hurtan talvimanttelit, mitkä sitten lämmittäisivät kunnolla. Tuossa sadetakissahan ei ole kuin ohut vuori.

Aihe on tuntunut olevan ajankohtainen keskutelupalstoillakin, koska siellä tuli juttua Pomppa merkin takeista samaan tarkoitukseen. Viime vuonna turun näyttelyssä Pompan esittelijä minulle takkia mainostikin, mutta ohitin kojun aika pikaisesti, koska Manna oli vielä kasvuiässä ja olisi saanut sitten ostaa useamman takin. Syvempää muistijälkeä Pomppa merkistä tai sen mallista ei siis millään muotoa ehtinyt syntyä.

Keskustelupalstojen jutuista kiinnostuneena lähdin selvittämään Pompan mysteeriä ja se malli alkoi todella miellyttää. Suojasi selkeästi paremmin suuret lihasryhmät kuin Hurtan vastaava jo pelkän takin kuvan perusteella. Kuvaa takista koiran päällä saikin metsästää, mutta kyllä sellainenkin löytyi. Tosin mallikoira oli oikein iso dalmis yms. joten en oikein siitä osannut verrata miten istuisi omalle paimenelle. Hinta vain vaikutti todella suolaiselta Mannan kokoiselle 60€. Hurtan kun taitanee tämänkin hetken alennuksista saada sillä 40€ ja niitä myydään paljon esimerkiksi huuto.netissä.

Ongelmaksi muodostui myös se, että turussa Pomppa merkkiä myyvät Faunatar liikkeet, mitä molemmat sijaitsevat ostoskeskuksissa mihin ei saa ottaa koiria. Kuinka siis saada varmuus, että tämä kallis takki edes sopisi koiralle ennen kuin sen ostan. Mietin kyllä vakavasti, että olisin Skanssiin salakuljettanut Mannan. :)

Mitta oli vielä tärkeämpää saada, koska Koirat.com:ssa toinen sheltin omistaja oli ostanut 2 rapinapomppaa suoraan Pompan myymälästä, mutta olivat hänen koirilleen liian pieniä, joten laittoi kiertoon. Nämä rapinapompat myytiin siis 20€ postikuluineen pomppakaupassa, eli täysin ilmaiseksi!!! (rapinapomppa="RapinaPompat siis jäätyvät pakkasella, mutta efekti vähenee käytön myötä. Samalla häviää sitten vedenpitävyyskin. Vedenpitävyys kyllä säilyy jos takkia ei rapinaa aiheuttavilla säillä käytetä. Eli kunhan päättää käyttääkö takkia pakkasilla vai räntäsäillä niin saa tarkoitukseen mainiosti sopivan takin").

Yhtenä päivänä, kun Skanssissa pyörimme menin Faunattareen (ilman koiraa) ja siellä sattui olemaan esillä juuri koon 41 peruspomppa, mitä foorumilainenkin kauppasi. Vieressä oli myös Hurtan takkeja, joten otin koon 42 sadetakin ja vertasin sen selän pituutta pomppaan ja se tuntui täsmäävän aika hyvin, joten ilmoitin ostavani takin foorumilaiselta ja koittaa josko se olisi sopiva. :)

Eilen saapui ilmoitus postiin saapuneesta maksikirjeestä, mutta vaikka kuinka halusin en ehtinyt enää käymään postissa (pahuksen joulukorttien kirjoittaminen viime tinkaan....). No tänä aamuna hain sen heti klo 8.00 postin auettua!

Ja kaiken tämän pitkän sepustuksen ja aasinsiltojen kautta tulokseen:


Koko oli juuri oikea meidän tytölle ja ihastuin jo nyt täysin tähän Pompan malliin. Varmasti tulee hankittua Nemillekin oma Pomppa, kunhan tuosta kasvaa täysikokoiseksi. Mielenkiinnolla jään seuraamaan kuinka tuo käyttäytyy pakkasessa ja kovettuuko paljon.

Nemillekin pitäisi joku takki löytää tammikuista agikurssia varten. Koska tämä Mannan pomppa on vielä iso ellei tyttö sitten venähdä kuukaudessa reippaasti. Itseasiassa ostin Hurtan fleecepusakan, mutta koko oli aivan valtava! Ei vastannut lainkaan esimerkiksi tuota Mannan sadetakin kokotaulukkoa. Meni siis kiertoon ja sain sen onneksi nopeasti myytyä.

 Tässä vielä vertauksena kuva Hurtan sademanttelista (talvimantteli olisi samanmallinen) ja nyt ostamastani pompasta. Ero mallissa on huomattava.

5 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Kyllä mä luulen, että Myllyn Faunattareen vois mennä koiran kanssa, koska siellähän on parkkipaikalle johtava ovi heti Faunattaren vieressä.

-Erika kirjoitti...

Paitsi, että siellä ei ollut kuin ihan muutama kappale Pomppia. Pieniä kokoja. :)

allu kirjoitti...

Myllyn Faunattaressa on mielestäni ovella joku lappu, että voi tulla koiran kanssa (jos en ihan väärin muista). Ja sehän onkin tosiaan ihan oven vieressä.

Me oltiin Nipa-borderin kanssa myös etsimässä Pomppaa viime viikonloppuna ja me kyllä mentiin koiran kanssa sinne Skanssin Faunattareen. Onhan siellä myyjän oma koirakin välillä tiskin takana haukkumassa :) Vietiin auto parkkiin, niin että päästiin suoraan hissiin ja hissillä oikeaan kerrokseen. Pitkää matkaa ei tarvinnut sieltä Maskun ja Erätukun välistä hissiltä kävellä. Vartijoitakin käveli ohi kolme, mutta ei niitä kiinnostanut. Vähän kyllä itseä epäilytti mennä kauppakeskuksen ovesta missä on isot koirankieltomerkit. Pidin Nipan kyllä sylissä Faunattareen asti.

Sovitettiin oikea koko SadePompan kanssa mutta sitä hakemaamme PerusPomppaa ei siltä reissulta tarttunut mukaan, kun ei ollut kuin isoja kokoja jäljellä. Jätin puhelinnumeron, tällä viikolla olisi pitänyt tulla lisää, mutta mitään ei ole kuulunut. Kävin sitten Salon Petpointista/Akvaarioliikkeestä hakemassa maanantaina Pompan ja se on kyllä hyvä. Vaikutti muuten, tosi hyvältä kaupalta tuo Petpoint ja palvelu oli erinomaista! Samaa en voi todellakaan sanoa Skanssin enkä Myllyn Faunattaresta, kummastakin aina jäänyt vähän huono fiilis ja palvelu on vähän mitä sattuu.

Anonyymi kirjoitti...

Pomppia saa Turusta myös Doghouse kaupasta (www.doghouse.fi), ja sinne saa viedä koiria :)

by J kirjoitti...

hei mitä kokoa sulla on tuo hurtan sin. sademanteli sheltiläsi? hyvin näyttäisi malli sopiva.. onko säätövaraa? :)