tiistai 1. helmikuuta 2011

Hyvää syntymäpäivää ja agility 1/9

Remmien toisessa päässä taiteileva sekä blogin kirjoittaja eli minä täytän tänään vuosia, joten: Paljon onnea minä! :) Facebookin onnitteluiden perusteella voi vain todeta, että viimeinen vuosi on tuonut paljon uusia tuttavuuksia etenkin koiraystävien saralla mikä ei voi olla mitään muuta kuin mahtava asia!

Tuntuu, että tulevaisuuskin selkeni kertaheitolla, kun veljeni soitti minulle toissapäivänä, ja keskutelimme mitä tulevaisuudella mahtaa olla varattuna kohdalleni. Sai uskoa siihen, että mä voisin tehdä sitä mitä oikeasti haluan, vaikka se vaatii todella paljon työtä. Mutta suunnitelmista en kerro sen enempää ennen kuin ne mahdollisesti etenevät. ;)

Seuraavaksi koirauutisiin:

Eilen alkoi hartaasti odottamamme agilityn alkeiskurssi ja siellä oli ihan SUPER KIVAA! :)

Kurssille oli lopulta päässyt kaikein kaikkiaan 18 koirakkoa, koska lupaavia koirakoita oli ollut niin paljon. Kouluttajat olivat saaneet avukseen apukouluttajat, mitkä ovat kanssamme koko kurssin ajan, joten hieman saadaan jaettua koirakoita pienempiin ryhmiin. Kouluttajina 1 kentällä toimi Niina ja Sini ja 2. kentällä, jossa me ollaan Mannan kanssa niin Anne & Aila.

Molemmissa ryhmissä on sekaisin niin pieniä kuin isojakin koiria. Meidän ryhmässä on 2 borderia, pk ja lk collie, 2 spanielia, espanjanvesikoira, koikkeri sekä Manna, joten ollaan pienimpien joukossa. Ai vielä on yksi, mutta nyt en kertakaikkiaan muista minkä rotuinen. Tekee tosi hyvää Mannalle, kun se joutuu siedättymään isojen koirien lähellä.

Hokasin myös alkulämmittely lenkin ennnen tunnin alkua olevan loistava tapa treenata ohituksia! Koirakoita tulee paljon ohi, joten toistoja saa paljon lyhyessä ajassa. Nyt päästään siis oikein tehotreeniin senkin osalta.

Ensimmäisen kerran aiheina oli lähtötilanne, hyppy ja putki. Ryhmän sisällä meidän jaettiin vielä kahteen. Puolet menivät ensin suorittamaan putki-pistettä ja toiset lähtö/hyppy-pistettä. Mannan kanssao olimme ensimmäinen koirakko hyppypisteellä ja treenattiin eteenlähettämistä, kutsua, ja käännöstä kahdella hypyllä. Manna oli niin innoissaan päästettään piskästä aikaa esteille, että eihän se malttanut millään pysyä paikoillaan kun piti päästä hyppäämään nyt heti! :D Hypyt menivätkin hienosti. Tämän jälkeen mentiin odottamaan vuoroa putkelle harjoitellen samalla itsenäisesti lähtötilannetta ja nyt se alkoikin jo sujua ja Manna jaksoi odottaa lupaa.

Putki meni ennakko-odotusten mukaisesti todella hyvin. Kouluttajan vasta neuvoessa miten putki tulisi mennä, oli Manna jo sujahtamassa putkeen. Manna seurasi hyvin ääntäni ja kaarsi aina oikeaan suuntaan putken ulostulosta. Seuraa myös todella hyvin kättä, joten Anne neuvoikin jo heti alussa hyppypisteellä, että pidän koko käden suorana, että en liikaa sormella osoittele, ettei koira kehittyessään ala lukea pienintäkin sormenheilautusta ja mene näin väärään paikkaan.

Putkesta mentiin niin suoraa putkea kuin kaarrettakin ja molemmat menivät varsin mallikkaasti. Hieman Mannaa epäilytti Aila-kouluttaja, kun tämä oli pukeutunut lämpimästi siniseen haalariin. :D Sai kouluttaja kunnon haukut Mannalta.

Kaiken kaikkiaan Manna jaksoi ensimmäisen tunnin keskittyä todella hyvin munhun ja teki iloisesti. Viimeisen puolentunnin aikana kuitenkin jo huomasi koiran väsyvän ja reagointi muihin koiriin oli jo paljon herkempää.

Innolla odotetaan seuraava kertaa! Menisipä viikko nopeasti.

Sunnuntaina alkoi myös Nemin pentukurssi teorialla. Käytiin läpi pennun kasvua, johtajuutta ja peruskoulutusta. Ensi kerralla sitten päästään tosi toimiin, kun koiratkin ovat mukana.

Ei kommentteja: