perjantai 28. tammikuuta 2011

Kyläilyä

Eilen tuli lenkitettyä koiria taas kunnolla, kun kävin kahden kaverini ja koirien kanssa 1,5h lenkin. Ensin joen vartta ja sitten siirryttiin metsäpolulle. Koirat saivat vapaana mennä ja remuta. Ei sillä, että koirat olisivat voineet käyttää hyväksi tilaa ympärillään, ehei.. leikkiä ja painia piti siinä polulla missä käveltiin niin, että me kaksi jalkaiset saimme vähän väliä pysähdellä.

Illalla lähdettiin Nemin kanssa vielä moikkamaan Kio ja Kovuherraa nummenmäelle. Kävelymatkalle otin herkkuja ja naksun mukaan ja opetin Nemiä kulkemaan vierellä. Ei mitään tokoseuraamista, mutta vierellä oloa sellaisessa "taikaneliössä". Valitettavasti herkut loppuivat kesken, kun en tajunnut ottaa Nemille vain ruokaa palkaksi, koska sehän olisi tuolle possulle sopinut mitä mainioimmin.

Tällä kertaa, kun pennut tapasivat Kovun kotona saatiin aikaiseksi jo kunnon leikkimistä ja painimista. :D Kauheeta vauhtia mentiin ympärikämppää ja Kio jäi hieman ulkopuoliseksi pentujen leikkiessä. Olisikohan se sittenkin halunnut Mannan sinne haukkumana. ;) Me omistajat höpötimme koirista ja nautimme samalla muutaman siiderin illan päätteeksi, kunnes taxi-Teemu tuli noutamaan tytöt kotiin iltariennoista. Pentujen kanssa opeteltiin myös hieman peruuttamista ja Nemille opetin jätä-käskyä.

Sen verran mukavaa oli, että kamera jäi kuitenkin jälkeen, joten tänään illalla käydään hakemassa kamera kotiin, jotta huomenna saadaan kuvia agiliitelystä. Voipi olla siis, että Nemi näkee tänäänkin uuden poikaystävänsä.

Tänään olin reipas ja kävin molempien koirien kanssa erikseen aamulenkillä. Eilisestä viisatuneena otin nyt Nemille herkuiksi aamuruoan ja hienosti alkoi jo olemaan siinä vierellä hieman pidempiä matkoja. Muutaman koirankin ohi päästi ensihaukkujen jälkeen ruoan voimalla. Oikein onnistunut lenkki siis.

Mannan kanssa tein sitten toisen lenkin ja onneksi ei tullut koiriakaan vastaan niin sai nauttia siitä, kun koira kulkee nätisti vierellä ja ehtii katsella vähän maisemiakin samalla. :)

Ei kommentteja: