tiistai 25. tammikuuta 2011

Vuoden ensimmäinen näyttely takana

©Sirpa Saari

Viikonloppuna 96 shetlanninlammaskoiraa esiintyi Turku KV näyttelyssä messuhallin kuhinassa. Koirien suuren määrän vuoksi oli rotua varten kaksi tuomaria. Nartut arvosteli Sonja Björklund ja urokset Anita Whitmarsh ruotsista kumpainenkin.

Narttujen tuomari käytti aikaa koirien arvioimiseen ja ensimmäiseen 20 junnunarttuun aikaa kului melkein kaksi tuntia. Junnujen arvosteluja katsoessa sai jonkunlaisen käsityksen tuomarin linjasta ja nauhoja jaettiin jokaista väriä. Punaisesta vihreään, eli ERI:sta T:hen. Tuomarin linja oli aika tiukka ja ERIä ei jaettu kovin monelle koirakolle.

Nuorissa olimme ensimmäinen koirakko, joka meni arvosteltavaksi. Manna kulki kehässä nätisti, mutta kuten allaolevasta kuvasta näkyy häntä oli komeasti pystyssä, mikä mainittiin myös arvostelussa. Pöydällä Manna esiintyi hienosti huolimatta alistuneesta ilmeestä, mutta antoi kauniisti tutkia. Ero oli suuri viimevuoden debyyttinäyttelyyn Salossa, missä Manna väisti tuomaria ja kyyristeli.


Edestakaisin ja kolmiot menivät hienosti ja paikallaan Manna seisoi kuin tatti muutaman korjauskiepauksen avustamana. Hienon esiintymisen päätteeksi oli aikamoinen pettymys, että Manna sai T:n. Tuli siinä omistajalla ihan itku, kun pisti niin paljon harmittamaan. Koira kun pisti parastaan ja esiintyi niin hienosti ja turkkikin oli parhaassa kuosissa mitä tähän mennessä on ollut. Vaikka arvostelussa lukikin, että turkki ei ole parhaimmassa kunnossa. ;)

 Nyt kuitenkin varmistui se päätös, että Manna jää pidemmälle tauolle. Katsoin tämän vuoden näyttelykalenteria, että mahdollisesti Turun elonäyttelyyn Mannan ilmoitan sikäli mikäli tyttö on saanut lisää turkkia. Tavoitteena olisi myös opettaa hännän pitäninen alhaalla ennen seuraavia näyttelyitä, koska jäi vähän sellainen olo, että H tippui T:ksi hännän vuoksi.

Joten ensi viikon maanantaista alkaen Mannan kanssa keskitytään agilityyn. Toivottavasti pieni nuhan poikanenkin paranee ja päästään täysillä treenaamaan.

Tässä vielä Mannan arvostelu ruotsiksi:

Turku KV 23.01.2011 Tulos NUO T ,Sonja Björklund, Ruotsi

"Bra örön, något rundad skalle. Kort men välansatt hals. Ännu outvekclat front. Rak everarm. Utmärkt svanslängd, hög has. Obalanserade isielser. Ej i pälskondition. Bär svansen allt för högt i rövelse. Trevlight temperament."
 
Lisää kuvateksti
Täällä kuvia näyttelystä: http://picasaweb.google.com/lust.erika/TurkuKV23012011#  Junnunartuista ja muutama kuva myöhemmistä ryhmistä.

 Kerrotaas hieman Neminkin kuulumisia. Tytöltä on tippunut viimeaikoina hampaita niin, että ropisee. Hampaita on löytynyt niin lattialta, sohvalta kuin sängyltäkin. Toivottavasti jotain sinne suuhun kasvaa myös tilalle, jotta toinen ei jää aivan hampaattomaksi. Kaikki kulmurit ovat nyt myös lähteneet (JES!!), joten ei tarvitse enää niistäkään kantaa murhetta.

Sisäsiisteyden kanssa edelleen painitaan. Mannahan oli jo 5kk sisäsiisti, joten Nemi on jäljessä aikataulusta. Tästä voi kyllä syyttää myös omistajia mitkä eivät ole niin antaumuksella pentua ulos vieneet. Välillä tuntuu, että Nemi pitää mua aivan pilkkanaan. Kun olen laiskalla tuulella, että ulkoilut jäävät vähemmälle Nemi protestoi ja tekee miljoona kakkaa ja pissiä sisälle. Sitten kun kunnostaudun ja vien neitiä ulos niin eihän siellä tehdä yhtään mitään! Ja sisälle sitten käkistetään se yksi kikkare mitä varten on ulkona juostu useampaan kertaan!

Tässä vielä kuvat meidän tytöistä. Manna 1,5 vuotta ja Nemi 5kk. Nemi painaa tällä hetkellä 6,3kg ja korkeudeksi sain 36cm. Toivottavasti pysyy noissa mitoissa ettei tulee enää korkeutta lisää kovin paljoa ettei mene liian suureksi.


 Pöydällä olo ei saa olla liian vakavaa, eihän? :D

3 kommenttia:

marjo kirjoitti...

Oij, onpa Nemi jo iso likka! :) Komeasti kirinyt ohitse meitin pienestä siskopuolestaan..

Harmi tuo Mannan T :( Ruotsalaiset tuomarit on tiukkoja, ja mie kierrän ne kyllä viimeiseen saakka. Mutta ei pidä lannistua, avoimen kehiin joskus uudestaan ;)

-Erika kirjoitti...

Joo, pitänee tosiaan avoimiin sitten ja ei ehkäpä mihinkään mahti kansainvälisiin näyttelyihin. :)

Minkä kokoinen Fiona on?

-Erika kirjoitti...

Marjo, taidatkin olla oikeassa ruotsalaisista tuomareista. Mannan edellinen T arvosana on tullut ruotsalaiselta tuomarilta!! Ei siis enää sen maalaisia Mannalle. :)