tiistai 22. helmikuuta 2011

Nemi 6kk ja Agility 4/9

Meidän pienisuuri mörssäri täyttää tänään jo 6kk! :) Äkkiä ne kasvaa pienistä untuvaisista palleroista hiljalleen isoiksi tytöiksi ja pojiksi.Piti meidän isosta tytöstä tietenkin heti ottaa mittauksia aamusta ja taitaa tuossa käydä niin, että tytöstä tulee liian iso rotumääritelmän mukaan. Mitoiksi sain 38cm ja paino 6,6kg. Nyt vain odotellaan sitten juoksuja ja kasvun toivottavaa pysähtymistä. Mutta ihana hän on silti ja luonne mahtava oli koko mikä oli. Oli sitten minkä kokoinen vain! :) Ja mitä näyttelyitä miettii niin kyllähän jotkut tuomarit tykkää näistä kunnon kokoisista tytöistä, eikä rimpulakinttu kitukasvuisista. :D

Täytyy muistaa riittävä lepo

Eilen oli neljäs kerta agilityä ja puoli seitsemään saakka sain jännätä pidetäänkö kurssi vai ehtiikö pakkasraja nousta -15'c joka on hallilla pakkasraja. No eipä se siitä ehtinyt nousta puoliseiskaan mennessä, joten koira ja kimpsut ja kampsut pakattiin autoon ja skodan nokka suunnattiin kohti lietoa. Poimin matkan varrelta kaverini kyytiin, joka tuli ihmettelemään meidän menoa ja sainpa pestattua hänet ottamaan muutamia valokuviakin. Kakki kuvat Marika Korpi
tässä sitä mennään
4. kerran aiheena oli puomi, jota olemme Mannan kanssa kesällä muutaman kerran menneetkin, joten ihan uudesta tuttavuudesta ei ollut kyse. Etukäteen olimme saaneet miettiä käskysanat kontaktipinnalle, esteen suorittamiselle ja jälkimmäiseltä kontaktipinnalta vapauttamiselle. Omat käskyni ovat seuraavat:

-kontakti; vänta
-esteen suorittaminen; kiipee
-kontaktilta vapautus; jes
vänta->jes


Puomin lisäksi harjoittelimme Ailan kanssa pienellä trainerillä minkä toinen puoli on "puomi" ja toinen mukailee A-estettä. Ai niin ja lisäksi harjoittelimme sylkkäriä eli koiran tullessa kohti käännettiin se vasemmalta/oikealta puolelta takaisin eteenpäin.

kiipee


Omatoimisesti sai tehdä myös 3 esteen hyppysarjaa sekä kahta putkea. Valitettavasti nämä omatoimiset treenit jäivät meiltä lähes kokonaan väliin. :( Juoksujen vuoksi poissa aikaisemmilla kerroilla poissa ollut mudi tyttö Savu oli tänään paikalla ja Mannalla ei vaan kemiat toimi tämän koiran kanssa.

Manna pihisi,puhisi, räyhäsi ja riekkui, vaikka Savu oli hienosti omistajansa kanssa ja suoritti omia juttujaan ei siis edes provoisunut Mannaa. Vaikka toki välillä odotellessa tytöt "keskustelivat" kentän toiselta puolelta toisilleen.

Manna ei jaksanut lainkaan keskittyä mun kanssa tekemiseen vaan vahti Savua. En saanut siihen oikein mitään kontrollia, kun tyttö parka oli ihan jännittinyt koko ajan. :( Alussa pidin Mannaa hetken vapaana ja tein estettä. Mutta sitten odottaessaan lupaa hypätä Manna lähti hyökkimään tämän mudin kimppuun joka oli kauempana meidän takana. Onneksi Savun omistaja oli valppaana ja mitään ei onneksi päässyt käymään, vaikka Manna hampaat irvessä pyöri ja hyökki toista kohti. :( Tuli niin paha mieli molempien puolesta.

Ei siinä sitten pahemmin pystytty mitään esteitä/putkea omatoimisesti tekemään, kun en uskaltanut päästää Mannaa enää vapaaksi. Hetkittäin, kun Savu kävi ulkona jaloittelemassa uskalsin hetkeksi päästää Mannan irti ja pikaisesti tehdä jonkun esteen. Mannakin rentoutui silmissä, kun ei Savua nähnyt. En oikein tiedä mitä tekisin, kontaktiharjoituksia vai mitä. Edellisillä kerroilla, kun meillä on ollut niin hyvä tekemisen meininki. Jos jollain lukijoilla tai Savun omistajalla (jos tätä luet :) ) olisi vinkkejä tähän tilanteeseen niin saa kommentoida.
Manna hyppää!

3 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Kiva lueskella teidän agilityjuttuja, kun itsekin olin 1,5 vuotta sitten samaisella alkeiskurssilla Darcyn kanssa. :)

Itse varmaan keskittyisin kontaktin luomiseen koiran kanssa, jotta se oppisi että oli hallissa mitä tai ketä tahansa, niin sun kanssa kannattaa silti touhuta. Eli odotellessa tehdä jotain temppuja tai muuta kontaktin ottoa. Tai jos Manna syttyy leluista, niin leikkiä sen kanssa. Tietty namienkin kanssa voi leikkiä ja liikuttaa koiraa namin perässä äkkikäännöksiä tehden jne. On hyvää harjoitusta ihan agilitynkin kannalta. ;) Ja ihan varmasti kun Manna syttyy lajille vielä enemmän, niin se unohtaa kaikki Savut ja muut hallista! :)

Tsemppiä treeneihin!

T. Heidi

-Erika kirjoitti...

Kiitos Heidi rohkaisevista sanoista! :) Oli tosiaan eilen tosi epätoivoinen olo.

Pitää koittaa heti hallille päästyä tosiaan tehdä temppuja. Leluille Manna ei niinkään syty- edes kotona, mutta temppuja tykkää tehdä. On tuo kyllä ihan huippuharrastus.

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Savun omistajahan se täällä. ;) En nyt mitään kuningasajatusta keksinyt äkkiä ongelmaan, mutta sellainen tuli mieleen, että jos haluat niin voitaisiin joku päivä treffata koirien kanssa, ja harjoitella sitä kontaktia vaikka toinen onkin vieressä. Olin itse viimeksi tosi tyytyväinen Savun käytökseen hallilla, mutta ainahan harjoittelu on hyvästä, ja jos se helpottaisi teidän tilannetta. En tajunnutkaan että meidän läsnäolo oli niin ongelmallista teille. :( Jos treffataan niin ehdottaisin kunnon motivaattoreita mukaan että tekeminen omistajan kanssa kiinnostaa tarpeeksi, ja jos jotain hyökkäilyä tulee niin voisi olla tehokasta että toisen koiran omistaja pyrkisi ajamaan hyökkääjän pois. Tietenkin joku varmistus mukana ettei mitään tappeluja synny, liina voisi olla hyvä. Remmit on niin lyhyitä että siinä helposti koirien stressi kasvaa turhaan, ja liinassa myös koirat ehkä kokisi olevansa enemmän vapaana, eli tilanne simuloisi paremmin sitä tositilannetta hallilla. :) Voitaisiin koittaa nähdä vaikka ennen ensi treenejä. Asun lähellä yliopistoa. Ota yhteyttä jos harjoittelu kiinnostaa: akkorp@utu.fi

Terv., Anni