torstai 2. kesäkuuta 2011

Epiksiä ja mätsäreitä

Eilen lähdettiin illalla katsastamaan ATT:n järjestämät epäviralliset agility kilpailut. Mannan otin siis alunperin mukaan ihan vain varuiksi, jos sitä sattuisi olemaan kiva rata. :)

Päästyäni paikalle siinä kuuden jäljestä eksyin juttelemaan tutun kanssa, joka sitten kysyikin, että ollaanko tulossa kisaamaan. Kerroin, että ihan katsojiksi varmaan ja eikös hänkin sitten, ollut sitä mieltä, että tottakai mennään kokeilemaan. Ei siellä mitenkään vakavasti voi epäonnistua ja ilmoittautuminen mölliluokkaan oli juuri loppumassa.

Niinhän siinä sitten kävi, että ilmoitin meidän ja  vasta sen jälkeen menin katsomaan millainen rata meitä odottaa. Näin kisaamattoman silmissä se näytti aika tavalliselta radalta parin kinkkisen paikan lisäksi, mutta kokeneemmat sitten osasivat valistaam että on aika haastava rata.

Me olimme toiseksi viimeinen mini- koirakko. Ja kyllä siinä jo alkoi emäntää jännittää kun oma kilpailuvuoro lähestyi. Eniten jännitin sitä, että alkaako Manna vain hakkua ja komentaa mua kentällä, kun Namia ei sitten tipukkaan heti muutaman esteen jälkeen.

Sitten oli meidän vuoromme ja rata suorituksemme oli yli kaikkien odotusten! Mannalle ainoastaan 5 virhepistettä radalta, koska sujahti yhden esteen ohi, mutta kaikki esteet mentiin siis oikealta puolelta ja kontaktit tyttö otti hienosti! :)


Numerolapun palauttamisen jälkeen menin metsästämään tuloksia ja niinhän siinä kävi, että mun oma pieni karvakuono oli sijalla 5!!!! Listasta etsin nimeä, jostain alhaalta, mutta siellähän me komeiltiin ihan lapun yläosassa. Jäi kyllä ihan mielettömän hyvä fiilis tästä radasta ja nyt voi varmuudella treenata taas uusia tekniikoita kurssilla lyhyissä pätkissä, kun Manna pystyi noin pystymetsästäkin suorittamaan 15 esteen sarjan.Tänään päivä alkoi jälleen koiramaisissa merkeissä. Ohjelmassa oli Turun Palvelukoiraharrastajien järjestänä match show Raision Haunissa. Molemmat tytöt osallistuivat ja Nemi oli hienosti pienten pentujen 2. kuuden pennun joukosta. Aika paljon nurmikenttä kyllä tuntuu vievän tämän tytön huomiota, koska nokka tuppasi olemaan koko ajan maassa. Osa syynsä voi toki olla myös sillä, että emäntä oli unohtanut kaikki herkut kotiin...

väsynyt kakkonen


Mannan kehässä pienissä aikuisissa oli 25 koirakkoa ja sijoitusta ei tullut Mannalle eikä toisella shelttikaveri Robinille, pyh! Robinkin esiintyi niin taitavasti. Ihan tyhmät tuomarit. ;)

mitäs tuolla tapahtuu


Kehien loputtua vietiin Tarun kanssa koirat Haunisten altaalle päin lenkille ja Nemi äkkäsi matalan kallion reunalta linnun, jonka perään lähti oikein komeasti ja linnun perään hypätessään pääty veteen PLUMPSIS! :D Olisi taas ollut niin kamean paikka. Tyttö käänsi kuitenkin heti keulan takaisin kohti rantaa ja ravisteli itsensä kuivaksi kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Tovi heiteltiin koirille veteen keppejä kunnes jatkettiin matkaa vielä kupittaan puistoon piknikille, mutta ilma oli ikävästi alkanut viilentyä ja ei siellä päässyt oikein piknik tunnelmaan. Mutta oli tuloksena kuitenkin palanut niska ja kivoja kuvia.

1 kommentti:

Shetup kirjoitti...

Onnea Mannan upealle agilityalulle ja Nemppasen mätsärimenestykselle :)