sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Match show tuomarina

© Sirpa Saari


Aamulla lähdin pienestä sateesta huolimatta Nemin kanssa kupittaalle näyttelykoulutukseen. Treenailtiin seisomista, sekä oikea vauhtista koiran liikuttamista niin, että koira liikkuu kauniisti hyvällä askeleella.

©Sirpa Saari



Päivä tuli olemaan jännittävä, koska näyttelytreenien jälkeen paikalla alkoi shiba-yhdistyksen vetämä match show mihin mua oli eilen illalla yllättäen pyydetty tuomariksi, koska noro-virus oli iskenyt aiemmin pyydettyyn henkilöön.

©Sirpa Saari


Viime yö menikin sitten jännittäessä, että miten nyt osaan sijoittaa koirat ja itse fiksusti katsoa liikkeet yms. Mutta hyvinhän se lopulta meni! :)

Sateisen ilman vuoksi paikalla oli todella vähän koiria (joten arvaa harmittiko kun en saanut Nemiä kehään!). Tuomaroin pieniä pentuja ja niitä oli paikalla kaiken kaikkiaan kahdeksan, joten sinällään sain olla hyvillä mielen, että kaikki pienet pennut tulisivat sijoittumaan! :) 

Lähes kaikki pennut olivat 7-8kk ikäisiä paitsi pieni 4,5kk Niilo-sheltti ja reilu 5kk shiban pentu. Arvostellessani tuntuivat koirat olevan kaikki kovin tasapuolisia, joten se antoiko sinisen tai punaisen nauhan vaikeaa. Osassa muutamassa parissa oli kuitenkin selkeästi erotettavissa pohjatreeniä seisottamisen ja pöydälläolon sekä liikkumisen osalta mikä helpotti valintaa. 

©Sirpa Saari



Tuomarina olosta sain lahjaksi Fiskarsin aamiais-setin johon kuului leipäveitsi, tomaattiveitsi sekä voiveitsi. Ai niin sekä Pihla-karkkeja paketillisen. En muista milloin olen näitä kettukarkkeja viimeksi syönyt.

  
©Sirpa Saari


Koska olin jäävi tuomaroimaan omaa koiraani edes toisen esittämänä sai Nemi nukkua mätsäreiden ajan autossa omassa kopassaa. Onneksi Nemi sai ennen mätsärin alkua leikkiä poikaystävänsä kanssa vähän.



lahja tuomarina toimimisesta

Tällä viikolla on kuitenkin ollut myös auringon paistetta ja alkuviikosta käytiin niin mätsäreissä kuin uimassakin.

Mätsäristä ei sijoituksia tullut, mutta molemmat tytöt ovat esiintyneet hyvin. Hieman pakkaa sekoitti keskiviikon mätsäri jossa ei aluksi ollut pienille koirille lainkaan pöytää vaan jouduin esittämään molemmat koirani maasta. Nemille tämä ei käynyt lainkaan päinsä vaan arkaili tuomaria sinisen nauhan arvoisesti, kun Mannan taasen sain ihmeen kaupalla maassa seisomaan nätisti. :)

kupittaalla koirakavereiden kanssa
Uittamolle lähdettiin keskiviikkona kera Mannan, Nemin, Kion ja Kovun. Nemi tuli reippaasti aika pitkälle veteen namin perässä ja hieman uitinkin molempia tyttöjä houkutellen ne veteen ja nostaen hieman syvemmälle pelastusliiveineen. Jännä nähdä kesällä kun itsekin pääseee uimaan, että lähteekö Nemi perässä. Manna kun tyytyi lähinnä haukkumaan rannalla. :)

Ei kommentteja: