maanantai 1. marraskuuta 2010

Ripulirallia

Aamuyöllä heräsin tavanomaiseen tapaan ja oli aika tyemistyttävä haju vastassa. Hamuilin kännykän käteeni, että saisin hieman valoa, jotta näen vahinkojen määrän ja vältä astumasta jätösten päälle. Koko lattia oli ripuloitu ja ei kuin putsaamaan jälkiä.

Kun myöhemmin herättiin oli lattia taas samannäköinen. Eipä siinä sitten enää uniakaan viitsinyt jatkaa, kun haju oli niin kuvottava, joten moppaushommiin vain. Tietenkään kotona ei ollut mitään yleispuhdistusainetta. Siivous hoidettiin sitten keittiö/ikkunan pesu tms. aineella. Päivällä myös Manna ripuloi lattialle, joten jonkin saman pöpön ovat nyt saaneet. :( Toivottavasti menisi nopeasti ohi.

Kävin heti aamulla sitten lähikaupasta ostamassa pesuainetta ja poissaoloni ajaksi (n. 15min) laitoin kannettavan nauhoittamaan kodin ääniä. Kotiin tultua tarkistin nauhoituksen ja pientä itkua kuului melkein koko 15 minuutin ajan.

Tässä kohtaa, kun ensimmäinen koira on jo yli vuoden ja tuleekin yht' äkkiä pentu kotiin niin tajuaa kuinka paljon se vanhempi koira jo osaakaan. Manna osaa pidättää, tuntee peruskäskyt, osaa nimensä, kulkee hihnassa nätisti (lukuun ottamatta ohitustilanteita) yms.

Kävin nyt ekan kerran pennun tulon jälkeen yksin lenkillä kahden koiran kanssa ja oli se aikamoinen show! Emäntä oli koko ajan solmussa hihnojen kanssa ja eikös sillä pikkulenkillä missä harvemmin koiria kuitenkaan tule vastaan osu tällä kertaa sitten 3 koiraa ja Mannalta kauhea kohtaus. Koita siinä sitten komentaa Mannaa, selittää pennulle että ihan rennosti vain ja olla sotkeutumatta hihnoihin. Taidan nyt ainakin muutaman viikon lenkkeillä yksin näiden kanssa, vaikka siinä enemmän aikaa meneekin.

Tulee siinä sitten samalla harjoiteltua yksinoloa pennun kanssa, että oppii olemaan ilman omistajia ja Mannaa. Vähän jännittää kun huomenna koirien pitäisi olla keskenään 2-4h. Jokin aika sitten siirsin kyllä Nemin nukkumaan makuuhuoneeseen omaan koppaansa ja nukkuikin siellä sitten melkein tunnin yksin- JES! :) Alussa kävi portilla kurkkaamassa, mutta meni sitten takaisin nukkumaan.

Pitänee huomenna aamulla käydä pieni metsälenkki ennen kuin lähden niin jos tytöt nukkuisivat suurimman osan ajasta kun ovat yksin.

2 kommenttia:

marjo kirjoitti...

Hei kiva lueskella siskolikan blogia :D Meille muutti myös Rikun tytär kesällä. Ja kuulostaa kyllä niin tutulta tämä kirjoitus! Kovin oltiin solmussa täälläkin, kun kuusi vuotta on elänyt yhden koiran kanssa, joka oikeasti osaa, tietää ja tajuaa jo kaiken. Ja sitten astuu pentu remmiin..! Kovasti riittää omistajallakin opeteltavaa yhteiselossa pennun kanssa ;)
Meitin tyttöjen blogi osoitteessa http://trikkitytot.blogspot.com

-Erika kirjoitti...

Kiitos linkistä. Käynpäs lukasemassa. :) On tämä tosiaan taas ihan uudenlaista arkea, kun on tuo pieni nyytti kotona.