sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Marraskuu on lopuillaan


Reilu viikkoon on taas mahtunut paljon koira-aiheista puuhailua ja tekemistä. Tuntuu, että nyt uuden pennun ja taas uusien koiratuttujen ansiosta vapaa-aika täyttyy yhä enemmän koirien kanssa puuhailemisesta ja liikkumisesta, mutta sehän ei haittaa lainkaan -päinvastoin! Mukava viettää aikaa samanhenkisten ihmisten kanssa ja katselle koirien leikkiä.

Viime viikon torstaina käytiin Nemin kanssa ensimmäisillä rokotuksilla ja pikkuneiti oli oikein reippaasti lääkärin pöydälle. Kyllähän pientä jännitystä oli ilmassa, mutta ei karannut käsittelystä mihinkään ja pistostakaan tuskin huomasi. Parin viikon päästä sitten tehosteet ja rabies. Sai tyttö oikein oman EU-passinsa. Nyt on kaikilla perheen tytöillä passit ja pojilla ei.

Keskiviikkonä käytiin kakskerrassa tyttöjen kanssa. Oli ihan hirmuinen tuuli ja tuisku, mutta rohkeasta lähdettiin pienelle lenkille. Niin isommat kuin pienemmätkin saivat kahlata kinoksissa kaulaansa saakka. Se ei kuitenkaan vienyt voimia pennuilta vaan vielä jaksettiin sisällä hieman painia isojen hauvojen pitäessä vahtia ja omistajien lämmitellessä ja höpistessä kuuman glögikupposen ääressä.

Torstaina käytiin Viivi sheltin kanssa puistoilemassa ja eilen oli ihana koirantäyteinen iltapäivä maskussa Nemin siskon kotona. Paikalla oli kaikenkakkiaan 8 shelttiä: Isäntä ja pikkuemäntä; Riku ja Milla sekä vieraina: Nemi, Manna, Aava, Robin ja Hertta sekä pientä suloista Peppiä unohtamatta! :)

©Katriina Kauhaniemi
Pikkupennuilla oli meno päällä koko sen ajan, kun kyläilemässä oltiin. Juostiin sohvapöytää ympäri ja revittiin toisia milloin hännästä ja milloin poskikarvoista. Nemi ja Milla ovat kyllä oikein kauhukakara kaksikko. :D Peppi taitaa olla pennuista se sivistynein, kun katseli viikkoa vanhempien "siskojen" leikkiä vähän etäämmältä tai sitten osallistui siihen hetkeksi, mutta poistui väljemmille vesille menon hurjistuessa.

Manna oli aika hämillään suuresta koirapaljoudesta ja pentujen sähellyksestä, mutta hienosti käyttäytyi koko kyläilyn ajan. :) Seurueesta saatiin myös muutamia kivoja kuvia. Oli kyllä aikamoista taiteilua saada pentuja seisomaan nätistä yksin saatikka porukalla! Millä ilveellä jotkut saavat niitä kuvia, joissa monta pentua istuu paikallaan ja killittää kameraan.


©Katriina Kauhaniemi




Tänään on taas koirien kynnet trimmailtu ja Nemin 14vko pöytäkuva päivitetty. Emäntä ei leikannut yhtään kynttä tälläkään viikolla liian pitkälle! :)

Taitaa olla niin, että omistajan aina korvavammaiset koirat. Mannan korvien kanssa sain pentuna tapella heti luovutusikäisestä saakka. Nemin korvat tuntuvat vielä paremmin laskeutuvan. Eilen illalla ottaessani painot pois moikkasi aamulla sängynreunalta pystykorvainen peto, joten eikun pientä painoa takaisin.

Ei kommentteja: