torstai 15. huhtikuuta 2010

Koirakouluttaja kylässä

Tänään luonamme kävi koirakouluttaja. Ensisijaisesti kutsuimme hänet luoksemme, koska halusimme vinkkiä siihen kuinka voimme muuttaa Mannan käytöstä ulkona. Koska koiramme haukkuu liikkuvia esineitä ja etenkin toisia koiria.

Keskustelmimme millaisissa tilanteissa Manna ulkona haukkuu ja vaikuttaa kohteen koko, nopeus tai muu muuttuva tekiä reaktioon. Kun kerroin Mannan reaktioista kertoi kouluttaja Mannan olevan epävarma ja peloissaan ja haukkumalla koittaa ajaa kohteet pois itsensä ja omistajansa luota.

Kävimme myös läpi millaista Mannan elämä on täällä kotona.
Kouluttaja kyseli monenlaisia pieniä asioita Manna päivittäisestä arjesta ja hahmotti syyksi johtajuus ongelman, jonka olemme antaneet lipsua Mannalle. En ole asiaa mitenkään itse tiedostanut, mutta kuten kouluttaja kertoi käyttäen Mannaa esimerkkinä niin näinhän se juuri on, että minä (me) mielistelemme koiraamme eikä koira meitä:

-Manna tulee lelun kanssa luokse --> me leikimme
-Manna hakee itse rapsutuksia --> me rapsutamme
-Kun koira on oikein söpönnäköisesti ME menemme koiran luokse ja paijaamme

Muita selkeitä oireita johtajuusongelmasta meidän kohdalla on myös se, että koira seuraa minua joka paikkaan, jopa uniltaan. Ruoka ei oikein maistu yms. yms.

Vaikka hieman tuntui, että kannattaako kouluttajasta maksaa niin mielestäni sain tuosta 60 minuutista paljon irti. Saimme vinkkiä niin naksutteluun, kuin ulkona oleviin ohitusongelmiin kuin lauman pomon roolin omaksumiseen. Varmasti tuloksia alkaa näkyä kunhan saamme tänään kuullut asiat pureskeltua ja käytäntöön niiltä osin kun katsomme tarpeelliseksi.

Ei kommentteja: