sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Pikkujoulut koirien tapaan

Vietimme tänään keskipäivällä Nemin kasvattajan järjestämässä koirien pikkujoulussa - mikä kyllä kuran, ravan ja likaisten tassujen määrän mukaan voisi sanoa olleen ennemminkin pikkujoulurieha.

Koiria oli toistakymmentä paikalla ja leikit olivat etenkin saman pentueen koirien kesken vauhdikasta. Mukana ollut nuorimmainen 7,5kk soopeli-neiti katsoi menoa vähän arempana etäältä, mutta lähti myöhemmin myös muiden mukaan juoksemaan.

Omasta laumastani Manna tapansa mukaan oli niin neitiä että. Ilmasto oli arvon neidille aivan liian märkä ja mikä määrä toisia koiria! Itsevaltias, kun ei oikein haluaisi sosialisoitua kenenkään kanssa. Taisi koiraparka taas huokaista, että mihin se on tuota. Että olisit emäntä vain ottanut tuon kasvatti- honiskon mukaan niin olisin voinut jäädä kotiin omaan lämpimään pieneen petiin nukkumaan.

Nemi puolestaan lähti leikkiin mukaan, vaikka mitään parasta kaveria ei tästä laumasta löytynytkään, mutta kaikki olivat erittäin sopuisia - siitä tämä on kiitettävä rotu. Että niin sosiaaliset kun ei sosiaalisemmatkin voi yleensä ottaa mukaan tällaisiin joukkokokoontumisiin.

Kunnon varustuksesta huolimatta hieman varpaita palella, mutta hetken helpostusta toi kasvattaja-perheen tarjoama grilli-katos asiaankuuluvine makkaroineen, pipareineen sekä jouluisine glögeineen. Koiralauma myös havaitsi nopeasti missä tämä Buffet- sijaitsi, mutta valitettavasti alue oli rajattu ravintolalain mukaan ja koirilla ei ollut pääsyä anniskelualueelle.

Jouluriehassa jaettiin myös tuttuun tapaan kunniamainintoja vuoden eri harrastuksissa menestyjille, vaikka sohvankuluttajatkin ovat yhtä rakkaita. Omaa koiraa ei listalla ollut siitäkään syystä, että olemme aika hiljaiseloa viettäneet harrastusten saralla. Agility on ollut tauolla viime keväästä asti ja koska uutta ryhmäpaikkaa ei ainakaan vielä ole saatu (nyt kun kotiuduin jälleen Suomeen) täytyy katsoa mitkä ensivuoden suunnitelmamme on. Jätämmekö harrastamisen vähän tauolle ja katsotaan mitä ensi vuosi tuo tullessaan saa nähdä.

Aluillasta kävimme vielä kävellen anopin luona tottuilemassa ja viemässä joulumuistamisia. Täällä tytöt laittoivat jälleen 2,5 vuotiaan Roy- heelerin ojennukseen. Poikaparka, kun kaksi naista ärisemässä. Nyt on kotona hiljaista ja koirat nukkuvat tyytyväisenä. Ollut rankka päivä .
©Niina Kaanela
.

©Niina Kaanela©Niina Kaanela
©Niina Kaanela

Ei kommentteja: