keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Itkupotkurivarit kun edistystä ei vain tule

Jälleen kotiuduttu treeneistä. Takki lensi kiukuspäissään vauhdilla vaaterekille ja tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa, kun tuntuu, että tuo agility ei meinaa luonnistua ei sitten millään. Milloin koira on kahvilla ja milloin omistaja.

Tuntuu, että niitä hetkiä jolloin olemme yhdessä radalla on treenikertoihin suhteutettua minimalistinen määrä. Lajia on tahkottu jo monta vuotta ja ohjaaja ei saa päähänsä edes 18 esteen rataa vaan törttöilee radalla minkä kerkiää - koira kerrankin teki kiltisti juuri niinkuin näytettiin.

Treenikertoja on jälleen jäänyt väliin niin juoksujen kuin työmenojen puolesta, joten tänään luottoa keppeihin ei ollut vaan laitoin kaikki rimat paikoilleen. Ne sitten mentiin niin ja näin. Keinu meni ensi kokeilulla hyvin, mutta rataa tehdessä vedettiin komeasti lentokeinu ja nyt sitten hiivitään keinua ylös elämää hitaammin. phhhh...

Tässä pitää kohta alkaa miettiä kuinka monta vuotta Nemillä on vielä agility vuosia jäljellä ja olla edes päästy vielä edes niihin ensimmäisiin kisoihin, kun ei tämä taulapää omistaja muista rataa kuin puoleenväliin. Nopealla googletuksella löysin V V V - Viivi Venla Vola- blogin, jossa on useamman kirjoituksen postaus rataantutustumisesta ja muistamisesta. Ehkä olen aina vain opetellut rataa väärin - numeroiden kanssa. Katsotaan jos se tästä vielä iloksi muuttuu, mutta tosi turhautunut olo on tämän harrastuksen kanssa, kun tuntuu olevan niin takkuavaa.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Näkisitpä meidän treenejä :D Välillä tehdään oikeaa rataa, useimmiten ei, ainakaan ekalla yrittämällä. Välillä koira haahuilee katselemassa naapurikenttien kavereita tai tekee omaa rataansa ja ohjaaja puolestaan sählää muuten. Radan muistamisessa mullakin on ongelmia treeneissä, mutta ainakin näissä meidän ekoissa kisoissa olen ne muistanut. Kisoissa ne ovat suoraviivaisempia eikä niin paljoa samoja esteitä kuin treeneissä.

Tsemppiä treenaamiseen! Pitäkää treeneissä hauskaa ja iloitkaa pienistäkin onnistumisista ja älä luo itsellesi turhia paineita kisaamisesta, kyllä te sinne vielä hyvin ehditte :)

Sari