maanantai 13. syyskuuta 2010

Syksy saapuu
Säätiedotteet ovat luvanneet sadetta koko viikolle. Kyllä se helteinen kesä vain sieltä syksyksi muuttuu. Onneksi ilmat ovat vielä olleet täällä lounais-suomessa todella lämpimiä +15 astetta, joten pienestä tihkusateesta huolimatta ulkona kelpaa köpötellä vielä varsin kevyessä vaatekerroksessa.

Emännällä onkin pari vuotta takaperin ostettu haglöfsin yli kallis kuoritakki, jolla kelpaa mennä niin syksyn sateissa kuin talven pakkasissa. On ollut kyllä ehdottomasta satsaamisen arvoinen investointi.

Olen tässä jonkun aikaa etsinyt Mannalle kunnon sadetakkia tai itseasiassa olin ajatellut haaöaria. Hurtan sadematteli ja sadehaalarimallit ovat kovasti miellyttäneet silmää ja nettikauppojen sivuja olenkin tarkkaillut silmäkovana mahdollisten tarjousten toivossa. Niitä on itseasiassa nyt ollutkin. Useammassa nettikaupassa -10-20% Hurtan mallistosta. Silti esim. sademanttelille on hintaa jäänyt vielä hieman vajaa 40€.

Onneksi olin jo tutkaillut Hurtan kokotaulukoita ja mittaillut Mannaakin, koska eilisellä perinteisellä sunnuntain kirpparikirroksellani törmäsin kojuun, jossa nainen myi Hurtan sinistä sademanttelia. Kokokin vaikutti juuri passelilta 42. Olin ajatellut, että jos ko. manttelin tilaan olisin ottanut koon 40. Aloin sitä hypistellä ja katsella. Oli ihan priimakuntoinen. Kysyin myyjältä hintaa. Sanoi pyytävänsä manttelista 15€, koska on alunperin ollut niin kallis (tämän tiesinkin ja 15€ kuulosti ihan mielettömän halvalta hinnalta). Hän myös näytti puvun alkuperäistä pakettia, missä hinta oli 43.90€ (HUH,HUH oikein välineurheilua koiraharrastaminen).

5 minuuttia taisin jutella myyjän kanssa ja siinä ajassa hän ihan itse oma-aloitteisesti tiputti hinnan 12€ kautta lopulta 10€!!! :D Sain siis manttelin täysin ilmaiseksi.

Eilen sitten mannekiini sai uutta vaatekappalettaan sovitella ja tänään päästiin käyttämään manttelia ensimäisen kerrran. Kävimme 45 minuutin lenkillä lämpimässä syyssateessa ja takki oli juuri oikean kokoinen. Jalkoihin pujotettavat kumilenksut pitivät puvun hyvin paikallaan, eikä se häirinnyt Mannaa lainkaan. Väri nyt on hieman poikamainen, mutta silti olen ihan mielettömän ylpeä löydöstäni! Joskus niitä helmiä löytyy.

Itsekin olen pari takkia Mannalle koittanut surkeine ompelijan taitoineni tehdä, mutta kyllä tämä Hurtan takki on vain mielettömän hieno. Muuten en pahemmin vaatteilla koreile. Omatkin ovat lähinnä perus H&M:n valikoimaa, mutta urheiluvaatteissa olen sortunut suosimaan merkkituotteita, koska mielestäni niissä laadusta saa maksaa.

Ei kommentteja: