torstai 30. huhtikuuta 2015

Uusi ryhmä ja uudet haasteet

Aloitimme Nemin kanssa eilen jälleen uudessa agilityryhmässä. Näiden neljän-viiden vuoden aikana on ilmeisesti aika hyvin tullut pyörittyä hallilla eri ryhmissä ja talkoissa, että uudenkin ryhmän jäsenet olivat ainakin naamaltaan tuttuja.

Nemi on harrastanut agilitya reilu neljä vuotta säännöllisen epäsäännöllisesti lähinnä omistajan ulkomaan haihattelujen vuoksi. Viimeisen kahden vuoden aikana olen ollut niin vaihdossa kuin maailmanympärimatkalla, jonka vuoksi treenaaminen on ollut pitkällä tauolla ja mölliryhmiä olemme vaihtaneet tiheästi.

Onneksi seurallamme on suuresta koirakkomäärästä huolimatta kuitenkin mahdollista toteuttaa harrastustaa itselleen sopivana ajankohtana. Minua hieman etukäteen varoiteltiin, että uuden ryhmän ohjaaja tekee haastavia mölliratoja ja voi pojat, kyllä siinä meinasi tuskan hiki pukata päälle, kun katsoin minkälainen pyörimisrata oli rakennettu. Olisiko esteitä ollut 7 kappaletta ja näitä kierrettiin niin, että radan kokonaispituudeksi tuli 20 estettä.

Meidän osaltamme radan suoritus kuitenkin takkusi. Nemi oli viimeisenä vuorossa ja uusi ryhmä sekä ajankohta taisivat hermostuttaa. Ja olihan ruoka-aikaakin jouduttu uuden treeniajan myötä törkeästi Nemiltä kysymättä siirtämään. Vähemmästäkin siinä menee pieneltä koiralta pasmat sekaisin.

Sen verran ehdimme kuitenkin rataa suorittamaan, että uusi kouluttaja sai käsityksen minusta ohjaaja. Olin hänelle laittanut hieman etukäteistietoa meistä koirakkona ja koittanut kaunistellen muotoilla, että ohjaajana olen... noh.. kyllä minä koiran kanssa maaliin pääsen ja esteetkin tulee mahdollisesti suoritettua, mutta tekniikoista ei nyt suurempia tyylipisteitä jaeta. Kouluttaja mainitsikin minun hosuvan ihan hirveästi enkä keskity ohjaamisen. Koirani ei kuulemma ole niin nopea kuin itse taidan luulla. Eli voisin hidastaa ja ehtisimme Nemin kanssa silti hyvin ja koira voisi jopa ohjaajaltaan hieman neuvoakin, että mihin se nyt oikein haluaa minun menevän.

Ennen omaa vuoroamme ehdimme kuitenkin treenata omatoimisesti kontakteja sekä takaakiertoja, vaikka itse radan suorituksessa Nemillä oli vetopois.

Ei kommentteja: