tiistai 19. heinäkuuta 2011

Mistä on kunnon loma tehty....

... koirista, mökkeilystä, saunomisesta, hyvästä ruoasta ja juomasta sekä tietenkin mitä parhaimmasta seurasta!

 
Kaikki koirat samassa kuvassa

Viime viikko huipentui viikonloppuun, koska Pirkko oli kutsunut meidät Köyliöön viettämäänmökkielämää viikonlopuksi kera koirien. :) Ensin ohjelmassa oli kuitenkin Pöytyän näyttely, johon Katriina osallistui Pepin kanssa ja minä Nemin.

Karttahaut olivat arvioineet ajomatkan pidemmäksi kuin se olikaan ja niinpä olimme paikalla jo ennen kahdeksaa kehien alkaessa vasta tasan klo 9.00. Vettä tulla tihutti ja matkalaisten mieli oli yhtä harmaa. Me kun maksamme siitä, että saamme juosta nurmikolla koiran kanssa sateessa.... :D

©Sirpa Saari


Onneksi kuitenkin kuuluttajan aloittaessa puheenvuoroaan toivottaen kaikki samalla tervetulleiksi viettämään näyttelypäivää alkoi aurinkokin pilkistellä pilvien takaa ja lähes kokonaisuudessaan sheltit selvivät sateetta, ihan viimeistä luokkia lukuunottamatta.

Paikalle oli ilmoitettu ennätyksellisen VÄHÄN koiria. Vain 17 kappaletta ja yllätykseksi suurin luokka oli avoimien urosten luokka. Narttujen luokissa kun oli vain muutama koira/ luokka. Itse pystyin esittämään ensimmäistä kertaa Nemin mielestäni todella rennosti, koska olin jo alistunut kohtalooni, että ei sieltä paljoa H:ta parempaa korvien vuoksi tule. :) Koira ravasi kauniisti ja maasta esittäminen sujui jo jos ei erinomaisesti niin ainakin melkein. Olin asettanut Nemin hyvin ja tyttö jaksoi keskittyä, vaikka aluksi hieman pöydällä jänskätti.

Kuten arvelin tulos oli H, mutta kehäsihteerikin mainitsi minulle arvostelua antaessaa, että tulos johtui korvista ja tämä myös arvostelussa erikseen luki, mikä on mielestäni hieno, juttu, että tuomarin antamalle arvostelulle on jokin selkeä peruste, koska sanomattakin on selvää, että oikeilla korvilla Nemi olisi ERI:n tyttö. :)

PÖYTYÄ 16.7.2011 Tuomari: Marja Talvitie, Suomi Tulos: JUN H

"Kookas, kokoonsa nähden hieman kevytluustoinen ja lyhytrintakehäinen tyttö. Korvat saisivat taittua paremmin. Hyvä kaula ja ylälinja ja takakulmaukset. Liikkuu hyvin sivulta katsoen. Palkintosija tulee korvista."

JUN ERI1 SA PN2 SERT


Vaikka itseä taas kovin harmitti Nemin tulos (vaikka syy olikin selvä) niin onneksi iloa toi kasvattajan mahtava näyttelytulos! Hänen pieni sinisensä sai tiukalta tuomarilta ensin ERI SA:n mistä jo riemastuimme täysin, kunnes vielä kilpailuluokassa tulokseksi tuli lopulta PN 2 kerta sertifikaatin!! :) ONNEA!!!!Sateinen matka Köyliöön taittui huomattavasti keventynein mielin ja paikan päälle päästyämme sade vielä ilmoitti läsnäolostaan, mutta lopulta meidän naisten sekä 7 sheltin onneksi aurinko alkoi paistaa! :)

Peppi odottaa kielipitkällä omaa vuoroaan


Saatuamme tavarat ja koirat purettua autosta ryhdyimme heti tuumasta toimeen ja aloimme laittaa ruokaa. Kaikilla olikin jo kova nälkä ja perunat maistuivat itse kullekin. Koirat saivat myös oman osansa herkuista - nimittäin makkarat ja voisi sanoa, että koirien täydellinen huomio oli taattu.

Iloinen emäntämme Pirkko alkoi lämmitellä paljua,  joka olikin meille kaikille vieraille täysin uusi kokemus ja itse olin täysin myyty!! Sellainen täytyy saada meidänkin mökillemme viimeistään ensi kesäksi. Koska mökkimme ei ole veden äärellä olisi mitä mahtavinta paljuilla kesällä ja talvella.

Palju

Mökin edustalla virtasi myös joki johon me hurjimukset uskaltauduimme ja virtaus olikin todella voimakas, joten saimme kunnon kuntouinnit kaiken sen ruoan ja juoman ohelle. Veteen ei koirista uskaltautunut kukaan muu kuin pikkuinen Milla emäntänsä perässä, mutta onneksi oli monta auttavaa kättä niin, että hölmistynyt pikkukoira saatiin takaisin maankamaralle.


Koirat saivat juosta sydämensä kyllyydestä koko viikonlopun ja täytyy sanoa, että tarvitseeko sitä mitään enempää - ei mun mielestä. Oli ihana katsoa, kun koirat saivat leikkiä ja peuhata niin paljon kuin halusivat.Nemi ja muikea ilme. :D
Lisää kuvateksti
Kesätyttö Hertta

Olen nyt reilu vuoden omistanut digijärkkärin ja mielestäni ihan tämän kevään/kesän aikana kuvani ovat parantuneet selkeäsi. Kuvia on tullut otettua paljon ja silmä on alkanut harjaantua ja rajaukset ovat entistä selkeämpiä ja tiiviimpiä.

Mökillä otin paljon luonnollisia kuvia. Annoin koirien temmeltää ja itse istuin tuolissa valmiina ottamaan kuvan. Toki joukkoon eksyi myös näitä täysin kontrolloituja otoksia kuten, tuon kirjoitukseni aivan ensimmäinen kuva, jossa kaikki seitsemän koiraa ovat. Kuvaa ottaessa etualalla oli kaksi pidättekemässä koiria: "ei tule, paikka...istu...hyvä... paikka... siinä hyvä...". :)


erittäin onnistunut tilannekuva

1 kommentti:

Pirkko kirjoitti...

Tosi hienoja oli sun ottamat kuvat! Ja kyllä oli viikonloppukin onnistunut!