maanantai 25. lokakuuta 2010

Joukkotarkastus

Pitkä joukkotarkastuspäivä on vihdoin takana. Olimme tänään Turun Koira-Kissa Klinikalla joukkotarkastuksessa yhteensä reilu 3,5h. Paikalle mentiin klo 15.30 ja autossa oltiin vähän seitsemän jälkeen. Joten oli paljon odottamista, olihan siinä usea koira kuvattavana.

Ensin koko joukko meni yksitellen lääkärinhuoneeseen alustavaan silmätarkastukseen. Manna veti pöydällä täyden stopin, että minuun ei sitten kosketa pitkällä tikullakaan. Onneksi avokin ja eläinlääkärin ohjeiden avulla saatiin Manna pysymään paikallaan niin, että silmät saatiin alustavasti tutkittua ja silmätipat laitettua. Lääkäri ei maininnut vielä tässä vaiheessa mitään poikkeavaa.

Tämän jälkeen alkoikin ensimmäinen odottelu, että silmiin laitettu aine ehtisi vaikuttaa. Ensimmäinen koira pääsi takaisin sisään reilu puolentunnin kuluttua. Me saimme odottaa vuoroamme lähemmäs tunnin. Sisällä Manna meinasi _taas_ ottaa hatkat. :D No saatiin kuitenkin pysymään paikoillaan ja nyt lääkäri tutki silmät paremmin, tutki polvet ja kuunteli lopuksi vielä sydämen. Mannan silmät oli puhtaan lievää distichiasis:ia (ylimääräisi ripsiä lukuunottamatta).

Polvin tulos oli erinomaiset eli nollat molemmista! :) Tämän jälkeen odoteltiin ensimmäisten koirien lonkkakuvauksia ja siinä välissä sitten Mannakin sai rauhoittavan piikin. Tyttö simahti tosi nopeasti ja kyllä voi 6kg painaa, kun rentoa koiraa pitää sylissä lähemmäs tunnin. Viimeisenä mentiin sitten lonkka/kyynärkuvaukseen.

Eläinlääkäri ei lähtenyt arvuuttelemaan lainkaan mahdollisia lonkka / kyynär tuloksia, jotta ei sitten ainakaan tule pettymyksiä. Jos ell sanoisi lonkkien olevan A:t ja sitten tulisikin E:n lausunto. :) Sen verta sanoi, että oikeassa lonkassa oli jonkinverran löysyyttä, mutta ei osannut sanoa paljonko se vaikuttaisi lausuntoon.

Nyt sitten jäädään jännittämään tuloksia kennelliitolta. Oli muuten aika hienoa, että klinikalta saatiin CD levylle röntgenkuvat. Onnistuin tuon lonkkakuvan nyt tallentamaan koneelle. Pitää katsoa huomenna josko saisin kyynärkuvankin.

Iloiseksi yllätykseksi myös hinta oli 25€ alempi kuin mihin olimme varautuneet. Ell lähtiessä hieman Mannan pehva vielä painoi, eikä tasapaino ollut ihan kohdallaan. Kotona kuitenkin jo tepasteli perässä. Tosi väsynyt hauva rauhoituksen jäljiltä on, mutta eiköhän huomenna taas paineta entiseen malliin.

Ei kommentteja: