maanantai 26. heinäkuuta 2010

Agilityn lajiintutustumiskurssi: esteet

Tänään alkoi hartaasti odotettu agilityn lajiintutustumiskurssi ATT:llä ja oli ihan mielettömän kivaa! :)

Koirakon jaettiin kahteen ryhmään: isot ja pienet koirat. Pienissä koirissa oli yhteesä 6 koiraa, joten hyvin riitti aika ja ehdittiin tehdä useita toistoja. Oltiin Alissa sheltin kanssa samassa ryhmässä. Kouluttaja kutsui Mannaa minisheltiksi, kun on niin paljon pienempi kuin ALissa, vaikka todellisuudessa Manna on juuri ihannekokoinen shelttinarttu.

Tänään aiheena oli esteet; aita, muuri, pituus, rengas ja okseri. Olin ihan mielettömän ylpeä meidän tytöstä. Hyppäsi kaikki esteet todella hyvin eikä arastellut missään vaiheessa. Eniten alkuun jännitin rengasta. Vaikka ollaankin Mannan kanssa harjoiteltu hulahula-vanteella on tuo virallinen agieste aika erillainen. Siitä kuitenkin selvittiin yhtä mallikkaasti kuin kaikista muistakin esteistä.

Kouluttaja antoi meille kotiläksysksi, käsien seuraamisen opettamisen, esim. pyörimisellä ympäri sekä kohteen kiertämisen opettamisen sekä kohdealustan käytön harjoittelua tulevan varalle.

Aika ajoin Manna turhautui vuoron odotteluun ja haukkui tyhjästä. Siihenkin kouluttaja neuvoi keksimään koiralle muuta oheistoimintaa. Kaikenkaikkiaan meni hienosti. Koira ei karannut eikä mitään muutakaan dramaattista päässyt käymään. :)

Tosi innokkain mielin lähdetään huomenna jatkamaan läpiesteiden parissa. :)

Ei kommentteja: